Hlavní obsah

Heslo „Je suis Charlie” trhá na internetu rekordy

Slogan „Je suis Charlie” (Jsem Charlie), který se šíří na sociálních sítích jako symbol solidarity s oběťmi středečního atentátu na pařížskou redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, byl již použit ve více než pěti milionech tweetů po celém světě. Informovala o tom o víkendu agentura AFP s odvoláním na páteční oznámení francouzského Twitteru.

Foto: repro Twitter

Na vrcholu vlny podpory bylo za jedinou minutu posláno na Twitteru 6300 příspěvků obsahujících frázi #JeSuisCharlie.

Článek

Klíčová fráze #JeSuisCharlie dosáhla v pátek ve 23:00 SEČ hranice 5 044 740 tweetů. Na vrcholu této vlny podpory bylo za jedinou minutu posláno na Twitteru 6300 příspěvků obsahujících tuto frázi.

Hranice pěti milionů tweetů byla překonána krátce po smrti dvou pachatelů útoku na týdeník Charlie Hebdo, bratří Kouachiových a dalšího teroristy Amedyho Coulibalyho, který v pátek zajal jako rukojmí zákazníky a zaměstnance prodejny košer potravin na pařížském předměstí. Všechny tři teroristy zabili v pátek odpoledne policisté.

Chérif a Said Kouachiovi byli zastřeleni v tiskárně v obci Dammartin-en-Goële, kde se po mnohahodinovém útěku před policií ukryli. Palbou policistů zahynul i Coulibaly, jenž ve čtvrtek připravil o život mladou policistku a v pátek čtyři ze svých rukojmích v lahůdkářství.

Na twitterové stránce Twitter France byla zveřejněna i mapa ukazující oblasti, kde uživatelé nejčastěji zmíněný slogan použili. Vévodí jim Evropa a východní pobřeží USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám