Hlavní obsah

Google postihl globální výpadek, problémy se týkaly Gmailu i dalších služeb

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Služby společnosti Google postihl ve čtvrtek ráno středoevropského času globální výpadek. Uživatelé kvůli tomu měli problémy s některými službami této společnosti, například s e-mailovým klientem Gmail. Po 14. hodině zástupci společnosti oznámili, že se jim podařilo situaci zcela napravit.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Na výpadek upozornil server Downdetector, který monitoruje dostupnost jednotlivých webových služeb. Právě podle byly čtvrteční problémy Googlu celosvětové, co přesně za nedostupností služeb stálo, však není jasné.

Služba G Suite Status Dashboard informovala, že uživatelé mohli mít kromě zmiňovaného Gmailu problémy se službami Google Meet, Google Voice, Google Keep, Diskem Google, Dokumenty Google či se Skupinami Google.

Systémy T-Mobilu nefungují již třetí den. Operátor rozdává lidem internet zadarmo

Mobil

První uživatelé začali nedostupnost služeb hlásit už před šestou hodinou ranní. Problémy se u některých uživatelů projevovaly například tím, že jim nešly odeslat přílohy prostřednictvím Gmailu, případně zprávy s přílohami nebylo možné přijmout.

„Problém s Gmailem by měl být vyřešen. Omlouváme se za nepříjemnosti a děkujeme vám za trpělivost a trvalou podporu,“ uvedla krátce po 14. hodině pro Novinky.cz Alžběta Houzarová, ředitelka komunikace české pobočky Googlu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám