Hlavní obsah

Google a Sun plánují porazit Microsoft

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Zástupci internetového vyhledávače Google a amerického technologického gigantu Sun potvrdili úzkou spolupráci, kterou zahájili toto úterý. Jedním z cílů obou společností bude ohrozit dosavadní dominantní postavení společnosti Microsoft na poli kancelářských aplikací.

Článek

Nástrojem, který má ohrozit postavení programu Microsoft Office coby jedničky na trhu s tímto typem softwaru, bude přístup na aplikaci OpenOffice (ekvivalent Microsoft office) firmy Sun z Googlových stránek.  

"Spoluprací s Googlem děláme naše technologie mnohem více dostupnější a zvyšujeme možnost volby všech uživatelů," uvedl Eric Schmidt, výkonný ředitel společnosti Sun, na úterní tiskové konferenci.

"Open source technologie jako je OpenOffice.org, OpenSolaris a Java, nebyly nikdy více bezpečné a nikdy nenabízely tolik možností jako dnes," dodal Schmidt a potvrdil tak vznikající partneství mezi společností Sun a Google.

"Google Toolbar je velice dobrým internetovým vyhledávačem a Java dovolí přidat do něj další interaktivní obsah," komentoval šéf Googlu Eric Schmidt jednu z dohod se Sunem, podle níž firma přidá utilitu Google Toolbar jako volitelnou část do svého prostředí Java Runtime Enviroment.

Podle některých analytiků je příchod takzvaného Googlova Office  [celá zpráva]  na spadnutí a je prý prvním krokem v řadě dalších programů. Podle jiných je však ohlášená spolupráce pouhou snahou k vyvolání publicity kolem firmy Sun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám