Hlavní obsah

Evropští technologičtí lídři založili alianci. Budou bojovat proti regulaci internetu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední lídři technologického světa, kteří působí na evropském kontinentu, založili novou alianci European Tech Alliance (EUTA). Kladou si za cíl být užitečným zdrojem informací a shromažďovat zkušenosti ze světa digitálního podnikání pro evropské instituce a orgány. Chtějí tak mimo jiné bojovat proti regulaci internetu a digitálních služeb.

Foto: eutechalliance.eu

Internetové stránky aliance EUTA

Článek

Zástupci všech společností v úterý svými podpisy vznik aliance stvrdili ve Štrasburku. Nechybí mezi nimi ani české podniky. Vedle portálu Seznam.cz například i antivirové společnosti Avast a AVG.

„Vznikající sdružení EUTA je sdružením IT firem, které své produkty vybudovaly a budují v Evropě. Sem pochopitelně patří i Seznam.cz s 19 roky zkušeností internetové jedničky v České republice,“ komentoval vznik nové aliance Michal Feix, ředitel pro právní a legislativní záležitosti Seznam.cz.

Podle něj může vznik aliance pomoci tomu, aby si „evropští úředníci a politici více uvědomili rizika stávajících nálad regulovat digitální služby v EU“.

Rovné podnikatelské podmínky se zbytkem světa 

„Naším cílem je vysvětlit, že základem úspěchu digitálu na starém kontinentu jsou především maximálně rovné podnikatelské podmínky se zbytkem světa. Současné snahy EU mohou paradoxně poškodit nás, evropské firmy, na úkor těch neevropských,“ doplnil Feix.

V úspěch nové platformy doufá také generální ředitel společnosti Avast Vince Steckler: „Pevně věříme, že nově zformovaná Evropská technologická aliance, jejímž členem jsme se stali, nám poskytne vhodnou platformu, která nám umožní napomoci evropským regulačním orgánům dosáhnout vhodných a informovaných rozhodnutí v sektoru digitální ekonomiky."

Evropská komise v současnosti pracuje na pravidlech pro jednotnou strategii digitálního trhu. Právě v tomto snažení chce být EUTA komisi nápomocná. Pravidla by měla být hotová v horizontu 12 až 18 měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám