Hlavní obsah

Ericsson čeká personální zemětřesení. Chce propustit až 25 000 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Až 25 000 zaměstnanců hodlá v rámci úsporných opatření propustit švédský výrobce zařízení pro telekomunikační sítě Ericsson. Záměr se ale netýká jeho domácích pracovišť, uvedl s odvoláním na zdroje z podniku švédský deník Svenska Dagbladet. Ericsson má celkem zhruba 109 000 zaměstnanců.

Foto: Ericsson

Ilustrační foto

Článek

Společnost se podle agentury Reuters chystá urychlit realizaci úsporných opatření, aby splnila letošní cíl zdvojnásobit provozní marži. Ta v loňském roce byla na šesti procentech. Dalším cílem je snižovat náklady alespoň o deset miliard švédských korun (asi 27 miliard Kč) ročně. Této úrovně chce dosáhnout do poloviny příštího roku.

Propouštění se týká především sekce poskytování služeb, zatímco výzkumu a vývoje se prakticky nedotkne.

Švédský podnik se v poslední době potýká se slábnoucí poptávkou ze strany telekomunikačních operátorů i s rostoucí konkurencí ze strany čínské společnosti Huawei a finské Nokie. Jeho akcie za uplynulé dva roky ztratily zhruba třetinu hodnoty.

V letošním druhém čtvrtletí se Ericsson propadl do provozní ztráty 1,2 miliardy švédských korun (3,3 miliardy Kč) po zisku 2,8 miliardy švédských korun před rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám