Hlavní obsah

Do Evropy dorazí počítače Dynabook. Značka Toshiba končí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Toshiba Client Solutions Europe, která je v podstatě evropským zastoupením stejnojmenného japonského výrobce počítačů a další elektroniky, se v Evropě přejmenovala na Dynabook Europe. Změna souvisí s loňským vstupem Sharp Group do Toshiby.

Foto: koláž Novinky.cz

Loga společností Dynabook a Toshiba.

Článek

Značka Dynabook není nijak zásadně nová, naopak na japonském trhu má dlouhou tradici. Už v roce 1985 uvedla totiž Toshiba na trh první přenosný počítač na světě – T1100 a v roce 1989 na něj navázala prvním notebookem na světě – Dynabook J-3100.

„Značka Dynabook je symbolem našeho bohatého dědictví zahrnujícího více než 30 let inovací v oblasti mobilních počítačů. Zároveň demonstruje naši hodnotu a tradici,“ prohlásil Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe.

Foto: Wikimedia Commons/Mj-bird

Dynabook J-3100

Sharp získal 80,1% podíl

Ten zároveň zdůraznil, že nová značka představuje mnohem více než jen jméno nebo logo. „Je ztělesněním naší kultury a hodnot. Ty zůstávají ve společnosti Dynabook Europe konzistentní a silné,“ doplnil Jaume.

Zda bude pro podnik přejmenování přínosem, či nikoliv, ukáže samozřejmě až čas. Pod značkou Dynabook bude nadále nabízena mobilní výpočetní technika.

Změna se nicméně plánovala již delší dobu a souvisí se vstupem Sharp Group do Toshiby. V říjnu 2018 totiž Sharp získal 80,1% podíl v jednom z nejstarších japonských výrobců výpočetní elektroniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám