Hlavní obsah

Creative uvádí levné zvukové karty

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Společnost Creative rozšířila svoji nabídku zvukových karet o dva nové modely, které jsou určeny pro vstupní řadu počítačů, kde hraje nejdůležitější roli nízká cena.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Uživatelé si nyní budou moci kromě kvalitních a nikterak levných karet Audigy zvolit také levnější PCI zvukovou kartu Ectiva 5.1, která podporuje šestikanálový zvuk a samozřejmě i rozhraní EAX a DirectSound. Odstup signál šum je podle výrobce 90 dB. Nejzajímavější je však cena, která činí pouhých 20 dolarů, což je v přepočtu 550 korun.

Druhou novinkou je externí zvuková karta Sound Blaster Digital Music LX, která se k počítači připojuje prostřednictvím rozhraní USB 1.1 a váží 116 gramů. Její cena je 45 dolarů, tedy přibližně 1 250 korun.

Obě zvukové karty jsou určeny pro operační systémy Windows 98 SE a novější. Na evropském trhu se objeví na přelomu dubna a května. Již začátkem dubna se přitom začnou prodávat v Japonsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Creative připravuje nové Audigy 3

Společnost Creative vyrábějící známé zvukové karty SoundBlaster připravuje třetí generaci karty Audigy, která by měla být oficiálně představena v závěru...

Výběr článků

Načítám