Hlavní obsah

Čínské regulační úřady se zaměřují na cloudové divize firem Alibaba a Baidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Do hledáčku čínských regulačních úřadů se dostaly cloudové divize společností Alibaba a Baidu. Čínské ministerstvo průmyslu a informačních technologií tento týden informovalo, že se jejich činností zabývá vedle policie i její sekce pro správu kybernetického prostoru. Dotyčné firmy vyzvalo k lepší prevenci podvodů v telekomunikačních sítích.

Foto: Florence Lo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Úřady zjistily, že cloudové platformy obou technologických gigantů umožňovaly přístup k podvodným webovým stránkám, uvedlo ministerstvo na sociální síti Weibo, která je čínskou obdobou Twitteru. Dotyčné společnosti na žádost o komentář bezprostředně nereagovaly.

Čína buduje vlastní, státem podporovaný cloudový systém. Prezident Si Ťin-pching v dubnu prohlásil, že země bude rázně potírat telekomunikační a internetové podvody.

Čína vyměřila technologickým firmám milionové pokuty

Internet a PC

Společnosti Alibaba a Baidu jsou povinny „seriózně plnit své hlavní povinnosti v oblasti bezpečnosti sítí a informací”, uvádí v prohlášení ministerstvo průmyslu a informačních technologií.

Prohlášení spadá do rozsáhlých regulačních opatření v Číně, která se zaměřují hlavně na technologický sektor, připomíná agentura Reuters. Firmy jako Alibaba či Tencent kvůli regulačnímu tažení Pekingu výrazně oslabují. Regulace se rychle rozšířila z antimonopolních opatření a z oblasti internetového obchodu do sektoru doučování, zabezpečení dat a internetového obsahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám