Hlavní obsah

Chytré telefony zlevnily o tisíce korun

Novinky, mif

V nadcházejících týdnech se na pultech obchodů objeví celá řada nových chytrých telefonů, se kterými se výrobci budou snažit uspět na předvánočním trhu. Na to se již nyní připravují i samotní prodejci a smartphony citelně zlevňují.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 mini

Článek

Nejmarkantnější jsou slevy u špičkových přístrojů, jejichž cena se pohybuje nad hranicí deseti tisíc korun. Ušetřit je u nich možné klidně i několik tisíc korun. U levnějších telefonů se pak slevy pohybují spíše v řádech stokorun, i když i zde je možné narazit na několik výjimek.

Najít v internetovém obchodu nejvýhodnější cenu pomáhají nákupní rádci, jako je například portál Zboží.cz. Na něm stačí do vyhledávače zadat název požadovaného telefonu, případně ještě hledání zpřesnit doplňujícími informacemi, například zda je přístroj na prodejně dostupný k okamžitému vyzvednutí nebo jakou má barvu.

Ceny budou ještě klesat  

Lze předpokládat, že ceny budou ještě klesat. Kromě nových přístrojů od renomovaných výrobců je tlačí dolů také čínská produkce. Na naše poměry je z těchto končin možné sehnat přístroje za bezkonkurenční ceny. [celá zpráva]

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

Například společnost Xiaomi tento měsíc nabídla zákazníkům ke koupi chytrý telefon Hongmi. Zájem o novinku byl tak enormní, že první várka 100 tisíc kusů byla na internetových stránkách výrobce vyprodána za pouhých 90 sekund.

Kdy bude k dispozici další várka, výrobce neprozradil. A není se čemu divit, za 2500 Kč nabízí tento smartphone velice slušnou výbavu. Srdcem přístroje je čtyřjádrový procesor MediaTek MT6589T taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici grafický čip PowerVR SGX544 a operační paměť s kapacitou 1 GB. Displej má úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů.

Apple iPhone 5: čekání na nového krále

Už příští měsíc by měla společnost Apple představit nový iPhone. Podle některých zdrojů se chystají hned dva nové modely – kromě standardní verze také levná varianta, jejíž prodejní cena by neměla přesáhnout pomyslnou hranici deseti tisíc korun. Nižší cenu zatím žádný jiný mobil od Applu při uvedení na trh nenabídl. [celá zpráva]

Foto: Apple

iPhone 5

V souvislosti s těmito zprávami citelně zlevňuje aktuálně prodávaná pětka. Za poslední dva měsíce klesla její cena o více než dva tisíce korun. Proti předchozí generaci je tenčí a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s předloňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Lákadlem iPhonu 5 je i povedený fotoaparát. Má rozlišení osm megapixelů a zvládá pořizovat kvalitní snímky i za horších světelných podmínek. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. Samozřejmostí je možnost natáčení videí ve vysokém rozlišení.

Alcatel One Touch Idol X: sází na elegantní vzhled

One Touch Idol X byl odhalen letos v únoru na největším veletrhu mobilních technologií na světě Mobile World Congress ve španělské Barceloně. Krátce poté jej bylo možné v Česku předobjednat za 13 500 Kč. Jak se podařilo Novinkám zjistit, prodejní cena bude letos v září, kdy se novinka začne oficiálně na tuzemském trhu prodávat, daleko příznivější. [celá zpráva]

Foto: Alcatel

Alcatel One Touch Idol X

Novinka bude vybavena pětipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Základem je čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz a 2 GB operační paměti. V prodeji se objeví pouze jediná verze s kapacitou 16 GB. Model One Touch Idol X vyniká hned na první pohled stylovým vzhledem. Ani ne centimetr tenký přístroj se totiž kromě decentní černé bude prodávat také v pastelových odstínech žluté, modré, červené a růžové barvy.

  • Cena v červnu: 13 500 Kč
  • Cena v srpnu: 10 000 Kč

Nokia Lumia 920: záplava nových modelů

Společnost Nokia je v posledních měsících velice plodná a sype z rukávu jeden chytrý telefon za druhým. I ty nejlepší modely tak velice rychle ztrácejí na ceně, což je i příklad Lumie 920.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Srdcem chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné, na rozdíl od řady konkurenčních modelů, dále rozšiřovat pomocí paměťových karet. Tuto možnost Nokia nenabízí ani u novějších přístrojů.

Někdejší vlajková loď Nokie je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s modem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

  • Cena v červnu: 9500 Kč
  • Cena v srpnu: 7500 Kč

Samsung Galaxy S4 mini: malý velikán

Galaxy S4 mini je o něco pomalejší než plnohodnotná čtyřka. Ta disponuje 2 GB operační paměti a čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,9 GHz (na vybraných trzích je k dispozici též varianta s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,6 GHz).

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 mini

Pětipalcový displej má rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů). Menší bratříček má dvoujádrový procesor taktovaný na 1,7 GHz, 1,5 GB operační paměti a 4,3palcový displej s rozlišením 540 x 960 bodů.

Díky drobnějším rozměrům má verze mini i příjemnější hmotnost, konkrétně 107 g místo 130 g u velké čtyřky. Zachována je řada softwarových vychytávek. Řeč je například o technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. S Health zase dokáže díky několika zabudovaným čidlům v telefonu monitorovat zdravotní kondici majitele.

  • Cena v červnu: 11 500 Kč
  • Cena v srpnu: 8800 Kč

HTC One: vysoký výkon hraje prim

HTC One byl odhalen letos v únoru. Jeho srdcem je jeden z nejvýkonnějších procesorů současnosti - čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 600 taktovaný na 1,7 GHz. Přístroj disponuje 2 GB operační paměti a k dispozici má grafický čip Adreno 320, který je dostatečně rychlý i pro hraní těch nejnovějších mobilních her.

Smartphone je vybavený 4,7palcovým dotykovým displejem s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Neméně zajímavá je i konstrukce telefonu, celé jeho tělo je totiž vyrobeno z jednoho kusu hliníku. Díky tomu nikde nejsou vidět žádné spáry.

Foto: HTC

HTC One

HTC One láká také na zabudované stereofonní reproduktory, které jsou umístěny na čelní straně po okrajích displeje. Fotoaparát je vybaven novým senzorem s ultrapixely. Ty jsou schopny proti tradičním fotosenzorům přijímat až o 300 procent více světla.

I přes své nesporné výhody ale HTC One nepatří na aktuálním trhu mezi bestsellery. Přístroj měl podle řady zahraničních médií zatopit konkurentům od Applu a Samsungu. Prodejní výsledky ale naznačují, že se žádná revoluce nekoná. [celá zpráva]

  • Cena v červnu: 15 000 Kč
  • Cena v srpnu: 13 100 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám