Hlavní obsah

Český internet v lednu s rekordními 3,06 milionu návštěvníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tuzemské internetové servery poprvé v historii překročily třímilionovou hranici měsíční návštěvnosti, když na ně v lednu zavítalo celkem 3,06 milionu uživatelů z ČR i ze zahraničí.

Foto: Jan Kaše

Tři králové v podání Plzeňských bublinek

Článek

Je to o deset procent více než v prosinci, který držel dosavadní rekord s 2,78 milionu návštěvníků, vyplývá z údajů statistiky iAudit na internetu.

V lednu vzrostl meziměsíčně i počet tuzemských uživatelů internetu, a to o 8,8 procenta na 2,35 milionu návštěvníků. Průměrný návštěvník strávil na síti za měsíc tři hodiny, což je o téměř 23 minut více než v prosinci. V průměru si prohlédl 162 stran, tedy o 11 procent více než předchozí měsíc.

Nejnavštěvovanějším webem je portál Seznam s 2,146 milionu unikátních návštěvníků. Následuje portál Atlas s 998.398 návštěvníky a zpravodajský server iDnes s 901.260 uživateli.

Nejpoužívanějším poskytovatelem internetového připojení byl Internet OnLine Českého Telecomu s 504.719 uživateli, tedy 21,5 procenta z celkového počtu tuzemských návštěvníků internetu. Následuje Czech OnLine s 387.940 uživateli a Tiscali s 360.268 aktivními klienty v prosinci. Službu iAudit dosud provozovala společnost Taylor Nelson Sofres, která ji prodala svým bývalým manažerům sdruženým ve firmě Marin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám