Hlavní obsah

Češi na Štědrý den posílali více SMS

Češi během Štědrého dne častěji posílali textové zprávy, než volali. Počet hovorů se totiž nelišil od běžného nepracovního dne a proti loňsku se zvýšil jen nepatrně na celkem 38 miliónů. Naopak počet poslaných SMS zpráv stoupl o několik procent na 72,2 miliónu a počet zaslaných obrázkových MMS zpráv vzrostl asi o deset procent na 381 000.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Zákazníci T-Mobile odeslali téměř 28,2 miliónu textových zpráv, což představuje nárůst o 4,9 procenta. Na rozdíl od loňska si je však zákazníci posílali během celého dne, nikoliv hlavně v dopoledních hodinách. Vzrostl i počet odeslaných MMS zpráv, a to o více než 11 procent. Celkový počet příchozích i odchozích hovorů dosáhl u T-Mobile téměř 16,5 miliónu, což je nárůst o více než dvě procenta proti loňsku.

Zákazníci společnosti Telefónica O2 během Štědrého dne odeslali přes 27 miliónů SMS zpráv, čímž překročili loňský rekord o více než milión zpráv, uvedla mluvčí firmy Radka Spiesová. Nejsilnější provoz byl v čase po Štědrodenním obědě mezi 13. a 14. hodinou, kdy bylo odbaveno přes 2,6 miliónu SMS zpráv. MMS zpráv bylo 120 000, tedy nepatrně méně než před rokem. Ani hlasový provoz se výrazně nelišil od loňského roku, ani od běžných dnů pracovního klidu. Celkem klienti 02 uskutečnili přes 14 miliónů hovorů.

"Sváteční a klidnou atmosféru Vánoc odráží fakt, že lidé mnohem častěji posílali zprávy, než volali," řekl mluvčí Vodafone Miroslav Čepický. Počet hovorů se nelišil od běžného nepracovního dne a proti loňsku jen mírně vrostl na téměř 7,5 miliónu. Počet SMS se stejně jako loni pohyboval blízko hranice 17 miliónů. O 13 procent vzrostl počet odeslaných MMS zpráv, v síti Vodafonu jich lidé poslali 56 000. 

Na Štědrý den se v rámci pevné telefonní sítě uskutečnilo přibližně 2,5 milionu telefonních hovorů. Počet volání z pevné sítě Telefónica O2 do zahraničí přesáhl 1,4 miliónu hovorů. Nejčastěji lidé volali do Německa, na Slovensko, do Rakouska a Itálie, sdělila Spiesová.

Reklama

Výběr článků

Načítám