Hlavní obsah

CES 2019: Největší počítačový veletrh na světě je na spadnutí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pouhých pár dní zbývá do startu největšího veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě. CES 2019 se bude konat tradičně v americkém Las Vegas, vystoupí na něm desítky předních světových odborníků a ukážou se desetitisíce nových produktů.

Foto: mif, Novinky

Do startu veletrhu CES 2019 zbývá pár dní.

Článek

Veletrh CES 2019 oficiálně startuje pro širokou veřejnost až v úterý 8. ledna. Dny pro novináře nicméně budou probíhat už o dva dny dříve, prvních oznámení bychom se tedy měli dočkat už v neděli.

Novinky.cz nebudou na veletrhu chybět a stejně jako v loňském roce budou přinášet informace o těch nejzajímavějších technických vymoženostech přímo z Las Vegas. S ohledem na velký časový posun ale první novinky přineseme až v průběhu pondělí.

Známé společnosti, zvučná jména

Mezi vystavovateli nebudou chybět přední světové značky – například Bosch, BYTON, Continental Automotives, Faurecia, Hisense, Hyundai, iFLYTEK, Intel, LG Electronics, Living in Digital Times, Monster, Procter & Gamble, Panasonic, Qualcomm, Samsung, Schaeffler, Sony, TAITRA, TCL, Toyota, Valeo, WWE a ZF.

Na akci vystoupí také velmi zajímaví řečníci. Americká ministryně dopravy Elaine L. Chao rozebere změny způsobené revolucí v transportu – zejména drony a samořiditelné vozy. Samořiditelným vozům se bude věnovat i další řečník – John Krafcik, CEO společnosti Waymo.

Velmi očekávané je například vystoupení Johna Donovana, CEO telekomunikačního giganta AT Communications. Přestože tento operátor na tuzemském trhu nepůsobí, představí jeho šéf hlavní přednosti nového mobilního standardu 5G, jeho dopad na robotiku a virtuální a rozšířenou realitu.

Největší technologická akce 

Brány hlavního výstaviště Las Vegas Convention Center zůstanou otevřené až do pátku 11. ledna. CES každoročně přiláká statisíce návštěvníků, v prostoru o rozloze 830 000 m2 se bude prezentovat na 4500 vystavovatelů. Na veletrhu se objeví to nejzajímavější z technologií včetně nejnovějších řešení v oblastech jako umělá inteligence, rozšířená a virtuální realita, chytrá domácnost, města a další.

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Přehled technických vychytávek, které byly k vidění v loňském roce, naleznete v jednom z našich dřívějších článků. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám