Hlavní obsah

Časové pouzdro pro data od Apple

Novinky, adr

Aple představil v první polovině týdne systém pro automatické zálohování dat Time Capsule. Ovšem jak to vypadá, šikovná krabička je určena pouze pro provoz s počítači rodiny Mac.

Článek

Zálohovací zařízení pracuje s bezdrátovým standardem WiFi 802.11n. Zálohovat data z Macu je možné pouze několika kliknutími myši, tvrdí Apple.

Firma chce do několika týdnů uvést zařízení na trh hned ve dvou verzích. Nižší model za 299 dolarů (asi 5400 Kč) nabídne prostor pro 500 GB dat, výkonnější varianta (1 TB) pak stojí 499 dolarů (téměř 9000 Kč).

"Vezměte si zařízení domů, zapojte do zásuvky, několikrát klikněte a voila - všechny Macy, které máte doma, jsou automaticky zálohovány, každou hodinu, každý den," uvedl šéf Apple Steve Jobs.

Time Capsule je podle Jobs kompatibilní nejen s desktopy Applu, ale také s přenosnými počítači řady MacBook, MacBook Pro a novým MacBook Air. Systém může k zálohování dat používat až 50 uživatelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple uvedl nejtenčí Macintosh světa

V úterý se na trh dostal "světově nejtenčí" z přenosných počítačů Apple MacBook. Velmi subtilní stroj přesto nabízí solidní výkon, jeho nejvýkonnější verze...

Výběr článků

Načítám