Hlavní obsah

Britové budou mít bezdrátový internet v hospodách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská společnost hodlá do konce roku vybavit 3000 hospod bezdrátovým vysokorychlostním připojením k internetu. Inspired Broadcast Networks (IBN) chce mít už do konce června síť v tisíci "pubů", oznámila firma.

Foto: Archív MJVM

Nově opravené předhradí hradu Malenovice

Článek

Bezdrátové připojení Wi-Fi je technologie, která postupně nastupuje do obecného užívání a povědomí. Umožňuje rychlejší připojení než prostřednictvím sítě mobilních telefonů. Pro provozovatele je výhoda v tom, že využívá volného vlnového pásma, takže nemusejí od vlády kupovat drahé licence.

Dominantní telekomunikační společnost British Telecom pracuje na vytvoření Wi-Fi stanic v hotelích, na letištích a dalších místech. Hostince jsou dalším logickým místem pro zavedení tohoto systému, který si vybrala IBN ve spolupráci s Ericssonem a Intelem.

Pokusnou síť v Británii tento týden již podruhé oznámila společnost T-Mobile ve spolupráci s kavárenským řetězcem Starbucks. Ty by chtěly mít do konce roku síť v 56 kavárnách.

Reklama

Související témata:

Související články

Internet nejvíce láká Španěly

Podle americké výzkumné organizace Nielsen Net se loni na 11 hlavních světových trzích zvýšil počet uživatelů internetu o čtyři procenta. Největší přírůstek 10...

Kde hledat na Internetu knihy - II

I na tuzemském Internetu najdeme spoustu stránek nabízejících za mírný poplatek ke stažení knihy v elektronické podobě a díla některých renomovaných autorů...

Výběr článků

Načítám