Hlavní obsah

Bitcoin se po měsíci vrátil nad hranici 50 000 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blýská se na lepší časy? Poprvé za poslední měsíc se hodnota bitcoinu vyhoupla opět nad hranici 50 000 dolarů, tedy nad 1 090 650 Kč. Vyplývá to z informací jednotlivých kryptoměnových burz.

Článek

Na konci září kurz nejznámější kryptoměny na světě doslova zběsile poskakoval nahoru i dolů, klidně o několik desítek tisíc korun během jediného dne. S příchodem října však začala hodnota postupně růst.

Zatímco ještě ve čtvrtek – během posledního zářijového dne – byla hodnota 41 130 dolarů (897 250 Kč), v sobotu to bylo už 47 730 dolarů (1 041 240 Kč). V úterý odpoledne se pak kurz vyšplhal až na 50 361 dolarů (1 098 640 Kč). Naposledy byla padesátitisícová hranice překonána na začátku září.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Facka od Pekingu nic nezmohla. Kryptoměny se rychle otřepaly

Internet a PC

V minulých týdnech posilovalo také ethereum. Druhá nejznámější kryptoměna se nabízela na konci září, tedy minulý týden ve čtvrtek, za 2822 dolarů (61 560 Kč), tento týden v úterý odpoledne to bylo už 3473 dolarů (75 760 Kč).

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě. Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám