Hlavní obsah

Bič na otravy. Twitter otestuje funkci blokování odpovědí

Provozovatel sociální sítě Twitter otestuje novou funkci, která by měla poskytnout uživatelům kontrolu nad tím, kdo může odpovídat na jejich tweety. Rozhodnutí přichází v době, kdy jsou sociální sítě pod rostoucím tlakem, aby vyřešily problém s kybernetickou šikanou, uvedl server BBC.

Foto: Jose Luis Magana, ČTK/AP

Šéf Twitteru Jack Dorsey

Článek

Twitter již spustil funkci, která umožňuje uživatelům skrýt odpovědi na jejich tweety. Nová funkce, která se má letos začít testovat, umožní uživatelům výběr různých nastavení pro odpovědi. Na tweety tak budou moci odpovídat buď všichni, nebo pouze ti, kdo uživatele sledují spolu nebo se o nich v tweetu mluví. Bude také možné odpovědím zcela zabránit.

Twitter chtěl ve velkém mazat účty. U uživatelů ale narazil

Internet a PC

Sociální sítě jsou nyní pod bedlivým dohledem kvůli tomu, jak řeší problémy s obtěžováním, což vedlo firmy i vlády k zavedení různých opatření, která mají tento problém vyřešit. YouTube v prosinci oznámil, že nepovolí videa, která budou někoho „zlomyslně urážet“ kvůli rase, genderové identitě či sexualitě. Britská vláda v dubnu navrhla zřízení nezávislého kontrolního úřadu, který sepíše seznam pravidel pro technologické firmy.

Generální ředitel Twitteru Jack Dorsey předloni slíbil, že zlepší „zdraví“ veřejné konverzace. Koncem loňského roku firma představila funkci, která uživatelům umožňuje skrýt některé odpovědi na jejich tweety.

Reklama

Související témata:

Související články

Politické kampaně dostaly na Twitteru stopku

Na sociální síti Twitter od pátku platí zákaz politické reklamy. Placená sdělení týkající se zásadních společenských témat na této platformě nekončí úplně,...

Trumpův rekorní den, poslal 115 tweetů

Americký prezident Donald Trump proslul mimořádnou aktivitou na sociální síti Twitter, jeho páteční výkon je ale nejspíš rekordní. Šéf Bílého domu podle...

Výběr článků

Načítám