Hlavní obsah

Apple Music najíždí na placený provoz

Novinky, ort

Společnost Apple vtrhla na konci června na hudební trh s novou službou nazývanou Music. Nové uživatele lákala mimo jiné na možnost bezplatného tříměsíčního používání. Jedinci, kteří se rozhodli vyzkoušet službu mezi prvními, tak nyní budou muset za její používání platit. Americký počítačový gigant si peníze strhne z účtu automaticky, pokud uživatelé nezmění nastavení.

Foto: repro Apple

Apple Music

Článek

Apple Music je v rámci celé Evropy zpoplatněn měsíčním paušálem 6 eur (160 Kč) za jednotlivce a 9 eur (245 Kč) za rodinný účet pro šest lidí. Stejné ceny platí také v České republice. [celá zpráva]

Po uplynutí tříměsíční zkušební doby začne uživatelům automaticky strhávat měsíční paušál z jejich účtů. Vypovězení je navíc nutné udělat minimálně 24 hodin před začátkem nového zúčtovacího období. Vyplývá to z podmínek pro používání služby.

Pokud tedy u některých uživatelů zvítězila zvědavost a do Apple Music jen nakoukli, musí přesto režim předplatného sami vypnout, jinak budou dále přicházet o peníze.

Jak předplatné vypnout

V aplikaci iTunes na klasických počítačích i na chytrých telefonech iPhone a počítačových tabletech iPad je možné předplatné vypnout v nastavení pod položkou Apple ID. Zde se ukrývá položka Apple Music, kde je možné funkci automatického předplatného vypnout.

Apple Music má být v podstatě streamovací službou, jejímž prostřednictvím bude americký počítačový gigant nabízet hudbu svým uživatelům. Stejně jako u konkurenčních hudebních streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal, si lidé budou moci playlist poskládat sami podle svých preferencí.

Na rozdíl od konkurence má být lákadlem umělecká komunita. Apple totiž počítá s tím, že přímo v aplikaci budou umělci komunikovat s fanoušky, budou zde moci snadno sdílet své tweety, příspěvky na Facebooku apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám