Hlavní obsah

Amazon otevřel v Itálii inovační laboratoř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vercelli

Americký internetový prodejce Amazon tento týden představil v italském Vercelli novou evropskou inovační laboratoř. Bude vyvíjet nové technologie, které mají usnadnit práci zaměstnancům a také zvýšit jejich bezpečnost. Některé z inovací využívá i české distribuční centrum Amazonu v Dobrovízi u Prahy, kde pracuje zhruba 4000 zaměstnanců.

Foto: Logistics Capital Partners

Inovační laboratoř společnosti Amazon v Itálii

Článek

Mezi vyvíjenými inovacemi jsou například automatické třídicí stanice, zvedače přepravek a vozidla s dálkovým naváděním. Některé z technologií už slouží pracovníkům v evropských centrech Amazonu, další se ještě testují. „Neustále hledáme způsoby, jak v rámci našich pracovišť bezpečnostní opatření zlepšovat. Naším cílem je stát se nejbezpečnějším místem pro práci na světě, a to napříč celým naším oborem,” uvedl viceprezident evropských distribučních center Amazonu Stefano Perego.

V ČR využívá Amazon například třídiče položek a paletizátory. Stejné technologie už slouží také v Itálii, Španělsku, Německu, Polsku a Velké Británii. Robotické třídiče firma během letoška nasadí též v Polsku, Francii a Velké Británii. Automaticky naváděná vozidla Amazon používá v Itálii a zavádí je v Polsku a ve Velké Británii. Zvedače přepravek zavádí v Polsku a Velké Británii.

Amazon vykazuje opakovaně rekordní zisky, v poslední době těží ze silného růstu zájmu spotřebitelů o nákupy prostřednictvím internetu, který je důsledkem pandemie. Firma v letošním prvním čtvrtletí více než ztrojnásobila čistý zisk na rekordních 8,1 miliardy dolarů (171 miliard Kč) z 2,5 miliardy dolarů před rokem. Po celém světě má více než 175 distribučních center.

Jeff Bezos. Zakladatel Amazonu snící o vesmíru

Amerika

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám