Hlavní obsah

Zdědil jste milióny liber, nechal se napálit muž a přišel o 145 000 korun

Právo, mhr
Litovel

Policisté z Litovle na Olomoucku prověřují podvodné jednání prostřednictvím internetu, které stálo důvěřivého občana více než 145 tisíc korun. Uvěřil, že zdědil po zesnulém ve Velké Británii v přepočtu několik set miliónů korun, i tomu, že k projednání dědictví je nutné složit kauci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Neznámý pachatel vystupující jako zaměstnanec anglické banky odeslal někdy v půlce září pod záminkou nároku na dědictví e-mail muži z Litovelska. Prostřednictvím tohoto e-mailu mu sdělil, že má nárok na dědictví ve výši 18,5 miliónu liber po zemřelé konkrétní osobě, přičemž ho upozornil, že podmínkou projednání dědictví ve Velké Británii je složení kauce ve výši 6850 liber,“ řekla Právu v pondělí policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Po vzájemné dohodě pak podle ní muž odeslal na uvedený účet požadované peníze. K dalšímu projednání nabízeného dědictví však nedošlo a muž se obrátil na policii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Policisté se případem a jeho okolnostmi zabývají a po pachateli pátrají. V případě jeho dopadení mu hrozí za přečin podvodu trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám