Hlavní obsah

Twitter měl problém s formulářem podpory, osobní data neunikla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Chyba ve formuláři technické podpory sociální sítě Twitter umožňovala zjistit stát, jehož telefonní číslo uživatelé se svým účtem svázali. Žádná osobní data ale neunikla, oznámila společnost Twitter, která stejnojmennou síť provozuje. Twitter si také v souvislosti se zmíněnou slabinou všiml velkého množství podezřelých požadavků z Číny a Saúdské Arábie.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Logo Twitteru

Článek

Problém s jedním z formulářů umožnil zjistit i to, zda společnost Twitter daný účet uzamkla. K tomu se provozovatel uchyluje tehdy, pokud uživatel porušuje podmínky služby, nebo pokud se k účtu mohla dostat třetí osoba. Provozovatel sítě v prohlášení ujistil, že žádné osobní údaje neunikly, a to včetně telefonních čísel svázaných s účty. Kvůli chybě bylo možné zjistit jen státní předvolbu.

Twitter slabinu odhalil 15. listopadu a o den později ji opravil. O problému také vyrozuměl uživatele, které chyba postihla.

Během vyšetřování incidentu společnost zjistila neobvyklou aktivitu ve spojení s vadným formulářem, kdy velký počet žádostí přicházel z různých IP adres v Číně a Saúdské Arábii. IP adresa slouží k identifikaci připojeného zařízení v počítačové síti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám