Hlavní obsah

S nebezpečnými chybami se roztrhl pytel. Microsoft opravil kritické trhliny

Novinky, ort

Velkou pozornost by v tomto týdnu měli věnovat uživatelé počítačů bezpečnostním aktualizacím. Společnost Microsoft totiž vydala pravidelnou várku aktualizací, které opravují hned několik kritických zranitelností. Trhliny mohou zneužít počítačoví piráti.

Foto: archív tvůrců

Chyby se nevyhnuly ani webovým prohlížečům. Na snímku Microsoft Edge.

Článek

Chyby se týkají hned několika produktů od amerického softwarového gigantu, například prohlížečů Microsoft Edge a Internet Explorer, ale také kancelářského balíku Office či samotného operačního systému Windows.

S ohledem na množství postižených produktů je alarmující fakt, že celá řada trhlin má nálepku kritická. To jinými slovy znamená, že je mohou počítačoví piráti zneužít k tomu, aby spustili na cizím počítači prakticky libovolný škodlivý kód. Stejně tak ale mohou přistupovat k nastavení napadeného stroje či k uloženým datům na pevném disku. Pro kritické zranitelnosti bylo vydáno celkem pět bezpečnostních záplat.

Kvůli tomu by uživatelé neměli s instalací jednotlivých aktualizací otálet, v opačném případě nechávají pro počítačové piráty otevřená zadní vrátka do svých počítačů.

Opravy důležitých chyb

Vedle oprav kritických chyb uvolnil americký počítačový gigant také několik důležitých aktualizací, které slouží především ke zlepšení funkčnosti samotného systému, ale například také kancelářského balíku Office. Ty ale nepředstavují pro uživatele žádné velké bezpečnostní riziko.

Stahovat všechny záplaty pro kritické i důležité trhliny, které vyšly společně s balíkem pravidelných běžných aktualizací, je možné prostřednictvím služby Windows Update.

Reklama

Výběr článků

Načítám