Hlavní obsah

Ruští hackeři sestřelili web fotbalového mistrovství Afriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libreville

Skupina ruských hackerů se v sobotu přihlásila k tomu, že vyřadila z provozu internetové stránky probíhajícího fotbalového mistrovství Afriky. Protestují tak proti tomu, že se turnaj koná v Gabonu, kde se po loňských volbách a následných nepokojích drží u moci prezident Ali Bongo.

Foto: repro CAFonline.com

Internetové stránky probíhajícího fotbalového mistrovství Afriky

Článek

Skupina, která se nazývá New World Hackers, kontaktovala agenturu AP s tím, že web CAFonline.com vyřadila z provozu. Stránky v sobotu večer skutečně nebyly v provozu.

Představitelé afrického fotbalu však zatím nepotvrdili, zda je to skutečně kvůli hackerskému útoku, uvádí AP.

Vše nicméně nasvědčuje tomu, že šlo o tzv. DDoS útok. Ten má vždy stejný scénář. Stovky tisíc počítačů začnou přistupovat v jeden okamžik na konkrétní server. Ten zpravidla nezvládne tak vysoké množství požadavků zpracovat a spadne. Pro běžné uživatele se pak takto napadená webová stránka tváří jako nedostupná.

"Udělali jsme to na protest proti Gabonu. Pořádají mistrovství Afriky v zemi, kde diktátor Ali Bongo zabíjí nevinné lidi," stálo v e-mailu doručeném AP. Srpnové volby v zemi loni zpochybnil opoziční kandidát Jean Ping a prohlásil se za jejich vítěze. Výsledky vyvolaly nepokoje se zhruba stovkou obětí. Gabonský ústavní soud v září potvrdil vítězství dosavadního prezidenta Bonga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám