Hlavní obsah

Populární přehrávač Flash Player je opět děravý. Chybu mohou zneužít hackeři

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již druhou kritickou bezpečnostní chybu oblíbeného internetového přehrávače Flash Player musí během jediného měsíce řešit společnost Adobe. Trhlina otevírá v podstatě zadní vrátka do celého operačního systému. S instalací opravy by tak uživatelé neměli otálet.

Foto: archív tvůrců

Logo Flash Playeru

Článek

Jednu kritickou chybu operačního systému řešila společnost Adobe už na začátku března. [celá zpráva]

Sotva se třetí měsíc roku přehoupnul do druhé půlky, je tu v podstatě ta samá situace v bledě modrém. Flash Player opět obsahuje kritickou bezpečnostní trhlinu. S využitím chyby mohou piráti propašovat do cizího počítače prakticky jakýkoli virus.

Právě proto by uživatelé neměli s instalací nejnovější verze otálet. Stahovat záplatu je možné prostřednictvím automatických aktualizací daného programu nebo prostřednictvím stránek společnosti Adobe.

Častý terč útoků

Flash Player používá na celém světě několik stovek miliónů lidí. Právě kvůli velké popularitě se na něj zaměřují kybernetičtí nájezdníci pravidelně. Podle analýzy bezpečnostní společnosti Record Future cílilo osm z deseti nejrozšířenějších hrozeb v roce 2015 právě na tento přehrávač videí.

To je i jeden z hlavních důvodů, proč se společnost Adobe rozhodla Flash Player sprovodit ze světa. Podle dřívějšího oznámení jej bude podporovat už jen dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám