Hlavní obsah

Pokémoni nejsou lhostejní už ani hackerům

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackerská skupina OurMine v minulosti už několikrát ukázala, že dokáže napadnout účty na sociálních sítích hned několika známých osobností. V minulých dnech se skupina počítačových pirátů pokusila využít mánie okolo titulu Pokémon Go, nabourala se totiž na Twitter Johna Hankeho, šéfa vývojářského studia Niantec. Právě to za populární hrou stojí.

Foto: repro Twitter

Twitter Johna Hankeho, šéfa společnosti Niantec

Článek

O úspěšném útoku informoval server Cultured Vultures. Podle jeho informací se účtu počítačoví piráti zmocnili už v noci z neděle na pondělí.

Útok probíhal několik hodin a prostřednictvím účtu šéfa společnosti Niantec útočníci publikovali hned několik zpráv. Z nich bylo nicméně prakticky okamžitě jasné, že je nepublikoval sám Hanke.

Je to, jako kdyby neměl žádné heslo
hackeři ze skupiny OurMine

„Tento Hack je za Brazílii,“ stálo v jednom z příspěvků, pod který se hackeři nezapomněli podepsat. Naráželi přitom hlavně na to, že právě v tomto státě není populární titul Pokémon Go stále dostupný a tvůrci zatím neprozradili, kdy a zda vůbec bude.

V jednom z dalších tweetů se už naváželi přímo do šéfa Niantecu. „Jeho heslo bylo tak jednoduché. Je to, jako kdyby neměl žádné heslo,“ uvedli hackeři.

Po několika hodinách se Hanke ke svému účtu na Twitteru opět dostal a všechny příspěvky hackerů byly smazány.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

Úlovků mají hackeři více

Skupina OurMine, která podle všeho pochází ze Saudské Arábie, má tak další velký úlovek na svém kontě.

Zkraje června se hackerům podařilo napadnout Twitter a některé další on-line účty šéfa Facebooku Marka Zuckerberga. Krátce nato provozovatelé Twitteru zablokovali účet hackerů na této sociální síti, prostřednictvím kterého skupina informovala o úspěšných útocích. [celá zpráva]

Na přelomu května a června se pak skupině OurMine podařilo získat přístup k internetovým účtům zakladatele Microsoftu Billa Gatese či zpěváka Christiana Collinse.

O hře Pokémon Go

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám