Hlavní obsah

Nové antiviry od ESETu jsou tady – umí najít ukradený notebook

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj ESET)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Užijte si bezpečnější prohlížení internetu i ostatní aktivity na počítači s pomocí ověřené detekční technologie. Nové bezpečnostní produkty ESET Smart Security 6 a ESET NOD32 Antivirus 6, které 5. 11. 2012 přišly na náš trh, eliminují všechny typy hrozeb, od virů, přes červy a rootkity až po spyware.

Foto: ESET

ESET SMART SECURITY 6

Článek

Jelikož ke kontrole souborů využívají technologie cloud, dochází ke zrychlení kontroly počítače, snížení využití systémových prostředků a zvýšení celkové úrovně zabezpečení.

Antivirus a Antispyware

Šestá verze bezpečnostních řešení společnosti ESET pro domácnosti poskytuje proaktivní ochranu před všemi typy online i offline hrozeb a brání šíření škodlivého kódu. Jeho součástí je kontrola souborů urychlující kontrolu počítače. Bezpečné soubory jsou na základě reputace zařazeny do výjimek a nekontrolují se. Kontrola souborů v průběhu stažení snižuje čas kontroly tím, že skenuje určité typy souborů již při stahování. Aby váš bezpečnostní software co nejméně zpomaloval výkon počítače, ke kontrole souborů dojde jen v případě, že počítač není jinak používán. K dispozici máte i HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) umožňující definovat pravidla pro systémové registry, procesy, aplikace a soubory, a detekuje hrozby na základě chování systému.

Anti-Theft

Ztratili jste notebook nebo vám ho někdo ukradl? Modul Anti-Theft vám dává šanci na jeho znovunalezení. Po krádeži či ztrátě lze zařízení označit na online portálu ESET Anti-Theft jako chybějící, čímž se spustí automatické sledování. Na portálu se zobrazují informace o pozici na mapě, která se získává přes Wi-Fi sítě v dosahu zařízení. Pomocí zabudované webkamery můžete vzdáleně sledovat aktivitu „majitele“ na počítači a ukládat snímky obrazovky. Po jednoduché instalaci a konfiguraci lze upravit klíčová systémová nastavení jako je přístup do Windows a hesla k účtům. Na chybějící zařízení můžete odeslat zprávu s informacemi, které mohou pomoci notebooku či počítač vrátit.

Ochrana před krádeží identity

Nové produkty pro domácnosti od společnosti ESET vám pomohou ochránit vaši identitu. Personální firewall brání neautorizovaným uživatelům v přístupu na zařízení a zároveň umožňuje nastavit pravidla pro příchozí a odchozí komunikaci. Při připojení do neznámé sítě budete vyzváni k přepnutí do režimu přísné ochrany, který „zneviditelní“ zařízení pro ostatní počítače v síti. Integrovaná kontrola výměnných médií umožňuje blokovat nebo povolit konkrétní výměnná média jako jsou CD, DVD, USB a podobně - proto je riziko neautorizovaného kopírování dat sníženo na minimum. Nezbytnou součástí je i anti-phishing, jenž zabraňuje podvodným internetovým stránkám získat citlivá data (uživatelské jméno, heslo k poštovním účtům a bankovnictví, detaily o kreditní kartě atd.).

Využijte plný výkon počítače

Při každodenní aktivitě na počítači, která může zahrnovat i náročné operace typu návrhu grafiky nebo hraní počítačových her, není žádoucí, aby docházelo ke zpomalení počítače kvůli činnosti antivirového řešení. ESET NOD32 Antivirus byl navržen s ohledem na nízké zatížení systémových prostředků, díky kterým má počítač vždy dostatek výkonu. Nízké systémové nároky mají pozitivní dopad na vysoký výkon počítače, při práci nebo zábavě nedochází ke zpomalení či vytížení procesoru. Díky tomu lze bezpečnostní řešení nainstalovat i na méně výkonné počítače. Pro hráče počítačových her náročných na výkon je k dispozici herní režim, který v případě používání aplikace na celou obrazovku přepne program do tichého režimu. Všechna upozornění o aktualizacích, systémových nebo jiných aktivitách jsou odložena po dobu činnosti celoobrazovkové aplikace (video, fotografie, prezentace, hry).

Foto: ESET

ESET SMART SECURITY 6

Bezpečný internet pro děti

Rodičovská kontrola umožňuje zablokovat více než 20 kategorií internetových stránek s potenciálně nevhodným či nebezpečným obsahem a v případě potřeby takovou stránku manuálně přidat do seznamu blokovaných stránek. Program obsahuje již připravené tematické okruhy stránek přístupných dle věku dítěte. Přístup do nastavení rodičovské kontroly je chráněn heslem.

Jednoduchá instalace a nastavení

ESET NOD32 Antivirus nabízí maximální ochranu již v základním nastavení po instalaci. O potenciálních bezpečnostních rizicích jste informováni ihned na hlavní obrazovce programu. Uživatelské rozhraní je navrženo s ohledem na přehlednost a rychlost orientace v nabídkách. Bezpečnostní profil navíc můžete doladit ve více než 150 nabídkách, aby co nejlépe vyhovovaly vašim potřebám. Samozřejmostí pro uživatelské pohodlí je intuitivní ovládací rozhraní programu. Stav ochrany a často používané akce a nástroje jsou přístupné ze všech obrazovek. Pro pokročilé uživatele je možné detailní nastavení bezpečnosti dle individuálních potřeb. Software umožňuje definovat hloubku kontroly, její čas, velikost skenovaných souborů nebo archivů apod. Po dokončení kontroly počítače můžete vybrat jednu z následujících akcí: režim spánku, restart nebo vypnout.

Další informace najdete na www.eset.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám