Hlavní obsah

Kritické chyby mají Internet Explorer i Windows

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila nové aktualizace pro webový prohlížeč Internet Explorer a operační systém Windows. Osm z nich bylo označeno jako kritické, protože případným útočníkům otevírají zadní vrátka do systému. Upozornil na to server Security Week.

Foto: Microsoft

Kritické chyby byly odhaleny mimo jiné v operačním systému Windows. (Ilustrační foto)

Článek

Trhliny může kybernetický nájezdník zneužít k tomu, aby na napadeném stroji spustil libovolný škodlivý kód. Na cizí počítač tak může propašovat klidně nezvaného návštěvníka, který bude odchytávat každý stisk kláves. Relativně snadno pak získá všechna přístupová hesla uživatele.

„I sám Microsoft označuje trhliny za kritické, rozhodně by tedy uživatelé neměli otálet s instalací aktualizací,“ konstatoval bezpečnostní výzkumník Craig Young, který se sám věnuje hledání chyb v počítačovém softwaru a webových aplikacích.

Kromě nebezpečných chyb ve webovém prohlížeči Internet Explorer a v operačním systému Windows byly vydány záplaty také pro kancelářský balík Office. Ty však americký počítačový gigant neoznačuje jako kritické, ale pouze jako důležité. Počítačoví piráti je tak nemohou zneužít k proniknutí do cizích počítačů.

Stahovat všechny záplaty pro kritické trhliny, které vyšly společně s balíkem pravidelných běžných aktualizací, je možné prostřednictvím služby Windows Update.

Reklama

Výběr článků

Načítám