Hlavní obsah

Hackeři zaútočili na rakouské ministerstvo zahraničí

Vídeň

Servery rakouského ministerstva zahraničí se v sobotu staly terčem závažného kybernetického útoku. S odvoláním na ministerstva zahraničí a vnitra o tom informovala agentura APA. Problém se podařilo rychle rozpoznat a zareagovat. Podle mluvčího rakouské diplomacie za útokem zřejmě stojí cizí stát.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Na základě závažnosti a způsobu útoku se domníváme, že za ním stojí státní hráč,“ uvedl mluvčí rakouského ministerstva zahraničí Peter Guschelbauer. Detaily k podobě a průběhu hackerského útoku neuvedl.

Milion dolarů nestačil. Apple zaplatí hackerům ještě více

Software

Agentura APA připomněla, že se v minulosti terčem podobných kybernetických útoků stala ministerstva zahraničí i v jiných členských zemích Evropské unie. Před dvěma lety oznámilo například i české ministerstvo zahraničí, že se jeho servery staly terčem útoku hackerů.

Mluvčí rakouského ministerstva agentuře APA v noci na dnešek řekl, že kyberútok stále pokračuje, podařilo se jej ale včas odhalit a přijmout příslušná opatření. „Navzdory všem intenzivním bezpečnostním opatřením neexistuje proti kybernetickým útokům stoprocentní ochrana,“ uvedlo rakouské ministerstvo zahraničí v prohlášení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám