Hlavní obsah

Hackeři napadli několik twitterových účtů BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik twitterových účtů britské zpravodajské organizace BBC se ve čtvrtek stalo terčem útoku hackerů. Ti tam zanechali vtipné i politické komentáře, v nichž podpořili syrského autokratického prezidenta Bašára Asada. K útoku se přihlásila skupina Syrská elektronická armáda, která už dříve pozměnila například facebookový profil amerického prezidenta Baracka Obamy.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Hackeři na účtu BBC Weather zanechali vzkazy jako "Dlouhý život Asadově Sýrii" nebo "Saúdská meteorologická stanice je vyřazena z provozu kvůli čelní srážce s velbloudem". Další zpráva zase uváděla, že turecký premiér Recep Tayyip Erdogan nařídil chemický útok na civilisty v severní Sýrii. Celkem se jim podařilo na Twitteru zanechat asi desítku zpráv.

"Omlouváme se, byli jsme hacknuti. Pokračuje normální služba," uvedla později na Twitteru BBC. Když stanice znovu získala kontrolu nad svými účty, hackerské vzkazy smazala. Spolu s účtem BBC Weather byly napadeny profily BBC Arabic a BBC Radio Ulster.

Syrská elektronická armáda už v minulosti napadla twitterových účtů víc. Obětí jejího útoku byla organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch nebo francouzská zpravodajská stanice France 24.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám