Hlavní obsah

Facebook přišel o osobní data tisíců zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Osobní data téměř 30 000 nynějších i bývalých amerických zaměstnanců společnosti Facebook ukradl minulý měsíc neznámý zloděj z automobilu jednoho z pracovníků firmy. Informovala o tom agentura Bloomberg. Z auta zmizelo několik pevných disků, na nichž byla data uložena v nezašifrované podobě.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí Facebooku byly na discích uloženy informace o jménech a platech lidí, kteří v amerických kancelářích společnosti pracovali v roce 2018. Údaje zahrnovaly i čísla jejich bankovních účtů a částečně i data o sociálním zabezpečení. Žádné informace o uživatelích na datových nosičích nejsou, uvedla mluvčí.

Úřady v USA chtějí zakročit proti Facebooku. Kvůli aplikacím

Internet a PC

Podle vyšetřovatelů nebyla krádež cílená, zloděj zřejmě netušil, co v autě našel. Krádež se stala 17. listopadu, postižení pracovníci Facebooku byli ale informováni až v minulých dnech, uvedla agentura.

Zaměstnanec firmy, z jehož auta disky zmizely, pracoval ve mzdovém oddělení Facebooku a pevné disky z pracoviště odnést nesměl. Po pachateli americká policie zatím neúspěšně pátrá, napsala agentura Bloomberg.

Reklama

Související témata:

Související články

Politické kampaně dostaly na Twitteru stopku

Na sociální síti Twitter od pátku platí zákaz politické reklamy. Placená sdělení týkající se zásadních společenských témat na této platformě nekončí úplně,...

Výběr článků

Načítám