Hlavní obsah

Facebook investoval do bezpečnostních opatření za pět let přes 13 miliard dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Menlo Park

Americká společnost Facebook v úterý na blogu oznámila, že od roku 2016 investovala přes 13 miliard dolarů (281,7 miliardy Kč) do bezpečnostních opatření. Reagovala tím na sérii článků listu The Wall Street Journal (WSJ) z minulého týdne. Deník v nich na základě uniklých dokumentů dokládá, že se Facebooku při potlačování řady vážných problémů, například dezinformací ohledně pandemie covidu-19, nedaří.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Facebook, pod nějž spadá stejnojmenná největší světová sociální síť, ale též aplikace Instagram a WhatsApp, uvedl, že se nyní bezpečností zabývá 40 000 lidí, zatímco před pěti lety to bylo 10 000 zaměstnanců.

Z dokumentů, k nimž získal přístup WSJ, vyplývá, že zaměstnanci Facebooku často identifikovali závažné problémy ohledně nevhodného obsahu nebo chování uživatelů, ale americký internetový gigant je zpravidla nedokázal napravit.

Můžou si psát, co chtějí. Facebook má miliony VIP uživatelů

Internet a PC

Společnost Facebook zlehčovala negativní dopady své aplikace Instagram na mladé uživatelky a chabě reagovala na poplašné zprávy zaměstnanců o tom, jak tuto platformu v rozvojových zemích využívají obchodníci s lidmi, uvedl mimo jiné deník WSJ s odvoláním na analýzu interních dokumentů Facebooku.

Americká společnost na svou obhajobu uvedla, že její technologie umělé inteligence jí v letošním prvním pololetí pomohla zablokovat tři miliardy falešných účtů. Společnost také odstranila více než 20 milionů příspěvků s nepravdivým obsahem ohledně vakcín a pandemie.

Ve srovnání s rokem 2017 odstraňuje společnost Facebook na platformách Facebook a Instagram patnáctkrát více obsahu, který porušuje nastavené normy ohledně nenávistných projevů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám