Hlavní obsah

Chyba v Drupalu ohrožuje redakce i blogery

Novinky, mif

Na pozoru by se měli mít uživatelé, kteří používají systém Drupal. Tento redakční systém totiž obsahuje vážnou zranitelnost, kterou mohou snadno zneužít počítačoví piráti. Upozornil na to český Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ.

Foto: koláž Novinky.cz

Logo Drupalu

Článek

Drupal se těší mezi menšími a středními redakcemi velké popularitě, hojně jej však využívají také nejrůznější blogeři. Právě tito uživatelé se ale nyní mohou stát snadno terčem útoku.

„Jeden z nejoblíbenějších redakčních systémů Drupal vydal záplaty na několik bezpečnostních zranitelností verze 8.x. Dvě z těchto zranitelností jsou klasifikovány jako kritické,“ varoval Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Chyby nepodceňovat

Kritické chyby jsou ty nejzávažnější a pro samotného uživatele představují tedy největší riziko. Počítačoví piráti totiž prostřednictvím takových trhlin mohou převzít kontrolu nad napadeným systémem, což je i případ nově objevených zranitelností.

S instalací nové verze tak není radno otálet. „Uživatelům je doporučeno co nejdříve aktualizovat na verzi 8.3.7,“ uzavřel Bašta.

Doslova pytel se s kritickými chybami roztrhl v minulém týdnu. Hned několik velkých softwarových společností muselo v uplynulém týdnu řešit kritické chyby ve svých produktech. Na pozoru by se tak měli mít lidé, kteří ve svých počítačích používají programy od Microsoftu, Adobe a Mozilly. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám