Hlavní obsah

A znovu se záplatuje. Flash Player má další kritickou zranitelnost

Novinky, mif

Již potřetí během posledních čtyř týdnů vydala společnost Adobe aktualizaci související s nebezpečnými trhlinami v programu Flash Player, který používají k přehrávání videí na internetu desítky miliónů lidí po celém světě. Upozornil na to server Krebs on Security.

Článek

Prostřednictvím chyby mohou kybernetičtí nájezdníci propašovat do počítače prakticky libovolný škodlivý kód. Trhlina tak pro uživatele představuje stejné riziko, jako nedávno objevené zranitelnosti ve Windows a Internet Exploreru. [celá zpráva]

Zda byla chyba již počítačovými piráty zneužita, není zatím jasné. Zástupci společnosti Adobe nicméně uvedli, že o žádném útoku nemají informace.

Jisté je nicméně to, že kyberzločinci se na Flash Player zaměřují pravidelně. Podle analýzy bezpečnostní společnosti Record Future cílilo osm z deseti nejrozšířenějších hrozeb v roce 2015 právě na tento přehrávač videí.

Stahovat záplatu je možné prostřednictvím automatických aktualizací daného programu nebo prostřednictvím stránek společnosti Adobe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám