Hlavní obsah

Děravý jako ementál. Adobe musí opravit desítky bezpečnostních chyb ve Flash Playeru

Novinky, mif

Společnost Adobe vydala aktualizaci, v rámci které opravuje více než dvě desítky chyb programu Flash Player. Trhliny v aplikaci, kterou používají k přehrávání videí na internetu desítky miliónů lidí po celém světě, mohou útočníci zneužít k ovládnutí cizího počítače. Upozornil na to server The Hacker News.

Článek

„Společnost Adobe vydala 23 bezpečnostních záplat pro Flash Player. Bezpečnostní záplaty opravují kritické chyby, které mohou potenciálně umožnit útočníkovi převzít kontrolu nad dotčeným systémem,“ varoval Pavel Bašta, analytik Národního bezpečnostního týmu CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Chyby se týkají uživatelů, kteří používají Flash Player v operačních systémech Windows, Linux a Mac OS X od Applu.

Prostřednictvím nalezených trhlin mohou počítačoví piráti propašovat do dotčeného operačního systému prakticky libovolný škodlivý kód. Mohou tak uživatele šmírovat, dostat se k uloženým datům na disku, nebo se jednoduše zmocnit celého systému na dálku.

S instalací aktualizace by tak lidé neměli rozhodně otálet. Stahovat ji je možné buď prostřednictvím automatických aktualizací, nebo přímo z webových stránek společnosti Adobe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám