Hlavní obsah

Chrome má desítky bezpečnostních chyb. Některé jsou velmi vážné

Novinky, ort

V oblíbeném webovém prohlížeči Chrome bylo objeveno více než pět desítek bezpečnostních chyb. Nová verze tohoto browseru však veškeré trhliny opravuje. S instalací aktualizace by tak uživatelé neměli otálet.

Foto: Koláž Novinky.cz

Logo internetového prohlížeče Chrome

Článek

Nová verze Chromu s pořadovým číslem 64 opravuje celkem 53 zranitelností. Z nich jsou tři přitom označeny nálepkou „vysoce závažné“.

To jinými slovy znamená, že je počítačoví piráti mohou zneužít k tomu, aby do počítače propašovali prakticky libovolný škodlivý kód. Stejně tak ale mohou přistupovat k nastavení napadeného stroje či uloženým datům na pevném disku.

Dalších 13 aktualizací slouží především ke zlepšení funkčnosti jednotlivých součástí internetového prohlížeče. Tyto důležité záplaty by nicméně neměly pro uživatele představovat žádné velké bezpečnostní riziko.

Zbývající opravy nejsou, alespoň podle vyjádření společnosti Google, příliš podstatné. Nehrozí totiž u nich zneužití a týkají se jen minoritní části uživatelů.

Jak stahovat aktualizace

Stahovat nejnovější Chrome 64 je možné prostřednictvím automatických aktualizací.

V případě, že uživatelé nemají nastavenou automatickou instalaci aktualizací, neměli by s jejich stažením otálet. V opačném případě nechávají pro počítačové piráty otevřena zadní vrátka do svých počítačů.

Nainstalovat aktualizaci manuálně je možné prostřednictvím nápovědy, konkrétně v části „O aplikaci Chrome“. Po rozkliknutí této nabídky se uživateli automaticky nabídne instalace nejnovější verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám