Hlavní obsah

Hackeři ukradli statisíce hesel. Z druhého největšího erotického webu

Novinky, chm

Zbystřit by měli pánové a dámy, kteří navštěvují erotické stránky. Druhý největší web s lechtivou tématikou Xhamster.com totiž napadli počítačoví piráti. Z databáze se jim podařilo odcizit přístupové údaje několika stovek tisíc uživatelů.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Server Xhamster je po Pornhubu druhým nejoblíbenějším serverem s erotickou tématikou na internetu. Dokonce patří mezi stovku nejnavštěvovanějších stránek na celém světě, patří mu 76. místo.

Právě proto jsou informace o úniku dat uživatelů tak znepokojující. Server Motherboard upozornil na to, že útočníci se dostali k přihlašovacím údajům bezmála 400 000 uživatelů.

K úniku mělo údajně dojít v průběhu letošního roku. To však zatím zástupci Xhamsteru oficiálně nepotvrdili. Podle serveru Motherboard však byla hesla na serveru špatně zašifrovaná, a tak hacker či hackeři neměli s odcizením citlivých dat příliš mnoho práce.

Raději změnit heslo

Uživatelé služby Xhamster by si tak z preventivních důvodů měli změnit heslo. A to i na dalších internetových službách, kde používají stejné přihlašovací údaje. Tím prakticky eliminují riziko, že se díky uniklému heslu počítačoví piráti dostanou i na jejich další služby.

Bezpečné heslo by mělo mít minimálně šest znaků a mělo by obsahovat číslice a ideálně velká i malá písmena. Heslo by naopak v žádném případě nemělo být tvořeno jménem uživatele, jednoduchými slovy (jako například „heslo”) nebo pouhou posloupností číslic.

400 miliónů odcizených hesel

V poslední době jde už o několikátý velký únik přihlašovacích údajů, při kterém se počítačoví piráti zaměřili na erotické servery. [celá zpráva]

Před dvěma týdny ses například ukázalo, že z lechtivých serverů bylo odcizeno rekordních 400 miliónů hesel. Podle serveru LeakedSource se únik přihlašovacích údajů týká serverů Adultfriendfinder.com, Penthouse.com, Cams.com a Stripshow.com.

K samotnému útoku mělo dojít přitom už v minulém měsíci, detaily však byly prozrazeny až předminulý týden.

K tak velkému balíku hesel se počítačoví piráti dostali kvůli chybě přímo na serveru Adultfriendfinder.com. Tu využili k tomu, aby se dostali na servery provozovatelů, kteří stojí i za dalšími zmiňovanými weby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám