Hlavní obsah

Amy Pascalová odchází po hackerských útocích z vedení studia Sony Pictures

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Z funkce spolupředsedkyně správní rady hollywoodského filmového studia Sony Pictures Entertainment odstupuje Amy Pascalová (56). Oznámila to na konci minulého týdne firma, kterou před třemi měsíci zasáhly v souvislosti s filmovou parodií na severokorejského diktátora rozsáhlé hackerské útoky. Ty se pokoušely kompromitovat i Pascalovou.

Foto: Kevork Djansezian, Reuters

Amy Pascalová

Článek

Pascalová podle agentury Reuters uvedla, že spolu s generálním ředitelem Sony Pictures Michaelem Lyntonem mluvila o svém odchodu z funkce "již nějakou dobu". Jedna z nejmocnějších žen v Hollywoodu se s ním dohodla, že v rámci studia vytvoří novou produkční firmu, zaměřenou na filmy, televizní pořady a divadlo. Sony zatím nesdělila, kdo ji nahradí.

Pascalová působí v Sony Pictures už téměř dvě desetiletí. Pod jejím vedením vznikla řada nedávných hitů, například Sociální síť, Šifra mistra Leonarda, poslední tři filmy s Jamesem Bondem a naposledy komedie The Interview, která vyvolala zuřivé reakce KLDR a následně také kybernetické útoky.

Počítačové útoky na Sony Pictures organizovala podle amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) právě Severní Korea, a to kvůli parodii na jejího vůdce Kim Čong-una. Hackeři varovali, že pokud se film The Interview dostane na trh, zpřístupní veřejnosti získané tajné materiály firmy, a už zveřejnili některé e-maily Pascalové s choulostivým obsahem. Snímek se i přes hrozby hackerů do kin dostal a stal se kasovním trhákem.

Pascalová začne vést novou firmu v květnu. Sony Pictures bude tento podnik financovat a ponechá si práva na jeho produkci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám