Hlavní obsah

Hackeři zveřejnili přístupové údaje 450 000 uživatelů Yahoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosud neznámá skupina hackerů D33DS zveřejnila na internetu 450 000 přihlašovacích údajů k uživatelským účtům na portálu Yahoo. Informace hackeři získali, když pronikli do nezabezpečené části portálu, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zveřejněné přihlašovací údaje podle Reuters zřejmě slouží k přístupu do služby Yahoo Voices, která umožňuje telefonovat prostřednictvím internetu.

Hackeři z D33DS odbornému serveru CNET oznámili, že ukradení a zveřejnění informací byl "budíček, ne bezpečnostní hrozba". Prý chtěli ukázat na slabá místa v zabezpečení systémů Yahoo, které označili za laxní.

"Na serverech patřících Yahoo už bylo zneužito mnoho děr v zabezpečení a tyto útoky způsobily mnohem více škody než to, že my jsme zveřejnili (ukradené) údaje," uvedli hackeři v prohlášení. Zároveň vyzvali portál, aby nebral chyby ve svém bezpečnostním systému na lehkou váhu.

V červnu hackeři ukradli milióny hesel

Minulý měsíc se podařilo hackerům získat také přístupová hesla k uživatelským účtům z populárního hudebního webu Last.fm. „V současnosti vyšetřujeme únik některých uživatelských hesel. Prosím, přihlaste se do Last.fm a změňte heslo na stránce nastavení. Důrazně doporučujeme, aby vaše nové heslo bylo odlišné od hesel, která používáte na jiných službách,“ uvedli administrátoři ve varování.

Hackerům se podle některých zdrojů podařilo nabourat především do účtů, jejichž majitelé používali stejné heslo i na sociální síti LinkedIn. Problémy tak může mít více než šest miliónů lidí, jejichž hesel se hackeři z LinkedIn zmocnili. Všechny oběti hackerského útoku zástupci sociální sítě již informovali prostřednictvím e-mailu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám