Hlavní obsah

Zabraňte svým zaměstnancům lelkovat na počítači

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: Dvojklik.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Firemní počítač svěřený zaměstnanci je pracovním nástrojem, který přináší firmě přidanou hodnotu v podobě vykonané práce. Ne všichni pracovníci ovšem využívají počítač k práci. Firem, které sledují, jak se jejich placení zaměstnanci chovají na internetu a jaké programy používají, tak neustále přibývá.

Foto: ESET

ESET REMOTE ADMINISTRATION

Článek

Používání soukromých e-mailů, chatovacích programů nebo sociálních sítí nespadá u většiny zaměstnanců do požadované pracovní náplně. Přesto velká část z nich věnuje během pracovní doby nezanedbatelné množství času činnostem, které s jejich prací vůbec nesouvisí. Zaměstnance, který místo práce hraje počítačové hry, by asi ve své firmě nechtěl žádný zaměstnavatel.

Aby v kancelářích nedocházelo k plýtvání placené pracovní doby, jsou firmy čím dál ochotnější kontrolovat nejen pracovní výstupy, ale i ostatní činnosti, které jejich zaměstnanci na počítačích dělají. Může jít jak o přímou kontrolu, tak o specializovaný software, který monitoruje provoz na počítačích a firemní síti.

Nemusí ovšem dojít přímo na špiclování a narušování soukromí pracovníků. V mnoha případech stačí jednoduše omezit nebo zakázat přístup k některým webovým stránkám, typicky k sociálním sítím, on-line počítačovým hrám nebo e-shopům v souladu s firemními předpisy upravujícími chování na internetu.

Je pravda, že i při práci by každý měl mít právo na chvíli si odpočinout, zároveň ale zaměstnavatelé mají zájem na tom, aby jejich zaměstnanci v pracovní době odváděli co nejlepší výkony. Jednu z možností, jak dostat pod kontrolu firemní počítače, přináší společnost ESET. Ta vydává novou generaci svých bezpečnostních řešení pro firmy - ESET Endpoint Antivirus a ESET Endpoint Security s funkcí Remote Administrator.

Tato funkce omezuje přístup k webovým stránkám podle kategorie a umožňuje správcům definovat pravidla pro skupiny uživatelů v souladu s podnikovými předpisy. Produkt také monitoruje navštívené webové stránky na základě mnoha kategorií (hry, sociální sítě, nakupování a další). Správce se může rozhodnout blokovat stránky nadměrně zatěžující datový provoz a zachovat tak plynulost síťového připojení v souladu s dodržováním vnitřních předpisů firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám