Hlavní obsah

Milióny kreditek v ohrožení, mohou je zneužít hackeři

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Valve na konci listopadu informovala, že se stala obětí útoku hackerů. Tehdy ale ještě nikdo nevěděl, jaká konkrétní data se podařilo počítačovým pirátům odcizit. Jak se nyní ukázalo, situace je daleko vážnější, než se předpokládalo. Hackerům se totiž podařilo získat databázi s citlivými informacemi o miliónech uživatelů a jejich kreditních kartách.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Ve vyšetřování loňského útoku pokračujeme s pomocí externích bezpečnostních odborníků. Nedávno jsme se dozvěděli, že je pravděpodobné, že vetřelci získali kopii záložního souboru s informacemi o transakcích mezi roky 2004 a 2008,“ uvedl v prohlášení spoluzakladatel společnosti Valve Gabe Newell.

Podle něj soubor obsahoval kromě uživatelských jmen a e-mailových adres také šifrované informace o fakturačních adresách a kreditních kartách. Hesla ve službě Steam prý soubor neobsahoval.

Lidé by měli sledovat pohyby na účtech

„Zatím jsme nezaznamenali žádný případ, kdy by kreditní karty nebo fakturační adresy byly nějak zneužity,“ uklidňoval situaci v prohlášení Newell. Přesto společnost Valve doporučuje svým zákazníkům věnovat zvýšenou pozornost pohybům na jejich účtu v případě, že ve zmíněném období u nich nakupovali a mají stále platnou kreditní kartu.

Valve je největším distributorem videoher na světě, její on-line služby používá 35 miliónů lidí z celého světa. Podle neoficiálních informací se odhaduje, že společnost Valve ovládá 50 až 70 procent trhu.

Problémy s hackery nemá největší distributor her poprvé, v minulosti se podařilo útočníkům proniknout na firemní servery, kde získali rozpracovanou verzi titulu Half-Life 2. Tehdy však nemohl být poškozen žádný zákazník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám