Hlavní obsah

Apple výrazně zvýšil zisk, vydělal více než půl miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple Computer oznámila předběžné finanční výsledky za poslední čtvrtletí roku 2006. Firma v tomto období vykázala tržby ve výši 4,84 miliardy dolarů a čistý čtvrtletní zisk se vyšplhal na 546 miliónů dolarů, což je 0,62 dolaru na akcii.

Článek

Pro srovnání, ve stejném čtvrtletí loňského roku dosáhla společnost tržeb 3,68 miliardy dolarů a čistého čtvrtletního zisku 430 miliónů dolarů, to je asi 0,50 dolaru na akcii.

Firma si také polepšila oproti minulému srovnatelnému období a na jednom výrobku vydělává více než předtím. Hrubá marže, kterou má Apple průměrně na jednom výrobku, činí 29,2 %, což představuje nárůst z 28,1 % za shodné období loňského roku.

Apple během posledního čtvrtletí prodal 1,61 miliónu počítačů Macintosh a 8,729 miliónu přehrávačů iPod, což meziročně představuje 30 % nárůst prodeje Maců a 35 % nárůst prodeje iPodů.

"Toto úspěšné čtvrtletí uzavírá mimořádný rok pro Apple. To, že se nám podařilo prodat více než 39 milionů iPodů a 5,3 milionu Maců a zároveň zvládnout nepředstavitelně komplikovaný přechod na novou architekturu, je něco, na co jsme všichni velmi hrdí," uvedl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám