Hlavní obsah

Dell údajně brzy uvede dva milióny počítačů s čipy AMD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší výrobce osobních počítačů na světě Dell údajně začne vyrábět větší množství počítačů osazených čipy AMD. Podle analytiků společnosti Bank of Amerika tak Dell vypustí v první fázi na dva milióny PC s čipy AMD Athlon.

Článek

Díky tomu by AMD jakožto dodavatel čipů pro osobní počítače získal 15 - 16 procent produkce Dellu, v případě notebooků by se mohlo jednat až o 19 procent, dodali experti.

"Dell objednal od jednoho do 1,2 miliónů stolních počítačů s procesory Advanced Micro Devices a asi 800 tisíc notebooků," napsal finanční analytik Sumit Dhanda, jehož citoval deník News.com.

Americký Dell bude stát za výbornými finančními výsledky AMD ve čtvrtém čtvrtletí, shodují se finanční experti. Díky novým smlouvám o dodávkách procesorů by se totiž měla cena jedné akcie AMD zvýšit z 19 dolarů na 23, současně vzrostou i výnosy výrobce mikroprocesorů v posledním kvartále a to z 1,38 miliardy dolarů na 1,51 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám