Hlavní obsah

Pevné disky budou trhu s úložnými systémy dominovat do roku 2015

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé osobních počítačů mají v současné době široké možnosti výběru, jakému typu médií svěří svá data. Zdaleka nejpoužívanějšími produkty pro ukládání souborů jsou však pevné disky, a to i přesto, že se na trh tlačí nové záznamové formáty.

Článek

Analytická společnost IDC se domnívá, že jedním z nejpoužívanějších systému pro zálohování dat budou až do roku 2015 klasické pevné disky. Přestože stále klesá cena a zvyšuje se kapacita takzvaných flash pamětí, které jsou například používány v MP3 přehrávačích či mobilech, lidé i nadále zůstanou u pevných disků.

Jejich cena totiž stále velmi rychle klesá, systémy se stávají robustnějšími a poskytují velmi dobrou základnu pro ukládání dat. Nabízejí navíc velmi dobré přístupové doby k archivovaným datům. 

Kritéria pro samotné ukládání dat jsou však různá společnost od společnosti, velmi se také liší v rámci jednotlivých uživatelů. Pevné disky ale podle IDC nabízejí vůbec nejlepší poměr ceny a výkonu, díky čemuž je agentura favorizuje i do budoucna a nebojí se například o jejich předstihnutí připravovanými systémy, které ukládají data do hologramů [celá zpráva] či novými optickými formáty standardu HD DVD a Blu-ray. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Holografický disk pojme několik terabytů dat

Uložit až několik set filmů v DVD kvalitě na jeden jediný disk není otázkou daleké budoucnosti. Takzvané HVD médium (Holographic Versatile Disc) slibuje...

Plextor připravil Blu-ray vypalovačku

V segmentu Blu-ray zařízení se pokusí uchytit také Plextor se svou vypalovačkou Blu-ray disků. Přístroj uvede společnost na trh na podzim.

Výběr článků

Načítám