Hlavní obsah

On-line hry: Největší herna u nás je v Brně

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brněnském obchodním centru Velký Špalíček byla otevřena největší počítačová herna u nás s 80 herními počítači. Jak to v této herně vypadá a jakou mají počítače konfiguraci? To se dozvíte v článku, ve kterém nechybějí ani další informace z domácího a zahraničního profi hraní.

Článek

Novinky z domova

  • V pražské herně AMD PGCC Flóra se uskutečnilo finále Mistrovství ČR základních a středních škol ve hře FIFA World Cup Germany 06. Do tohoto finále se probojovalo 30 nejlepších hráčů ze základních kol, vítězem se stal Ondřej Pavelka ze Zlína, když ve finále porazil Tomáše Gajdůška z Prahy.
  • Národní finále české WCG kvalifikace bude odehráno v počítačové herně BattleZone v Praze, samotná kvalifikace bude zahájena v červenci. Minulý rok se finále uskutečnilo na veletrhu Invex, vítězové se posléze zúčastnili světového finále v Singapuru.
  • Pořadatelé MČR v PC hrách oznámili počty hráčů/týmů v jednotlivých hrách pro finále MČR na Invexu. Největší zastoupení (16 klanů) mají týmovky Counter-Strike, Counter-Strike: Source, Call of Duty a Warcraft III DotA, celkem na InvexCupu půjde o odměny v hodnotě 300 000 Kč.
  • S fotbalovými soutěžemi se roztrhl pytel. Společnost LG ve spolupráci s ProGamers uspořádala LAN turnaj ve hře LG Soccer. Vzhledem k tomu, že pro první tři hráče byly připraveny LCD monitory, byla účast velmi slušná, vítězem se stal Adam Svoboda.

Ondřej Pavelka přebírá ceny za vítězství v MČR škol ve hře FIFA WC Germany 06.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Ve švédském Jonkopingu se konal další ročník LAN turnaje DreamHack, kam se nakonec vydali i čeští hráči. Nejlépe si z nich vedl ACT-Giacomo, když skončil na 2. místě ve W3 turnaji, ve kterém nestačil na Švéda ElakeDucka z SK-Gaming. CS soutěž ovládli Švédové Ninjas in Pyjamas a zajistili si účast na světovém finále WSVG.
  • Druhou velkou světovou akcí byl turnaj LanWar, kde šlo rovněž o kvalifikační sloty na turnaj World Series of Video Games. Vítězství v CS soutěži vybojovali domácí Team 3D, v USA zůstala i trofej ve W3 soutěži, když triumfoval NilkNarf. Jediným neamerickým vítězem tak byl Ital Stermy, který vyhrál Quake 4 turnaj.
  • Jeden z nejlepších hráčů poslední doby, Nizozemec Vo0 z týmu fnatic, se rozhodl ukončit svou herní kariéru a věnovat se raději studiu na vysoké škole. Mezi jeho četnými úspěchy najdeme např. vítězství na ESWC 2004 anebo 2. místo v celoročním seriálu CPL World Tour 2005, během kariéry hraním vydělal více než 300 000 amerických dolarů.
  • Vývojářská společnost Blizzard se rozhodla uspořádat další ze svých četných herních turnajů, nejnovějším počinem je turnaj Starcraft Sandlot. Blizzard osloví osm nejaktivnějších světových SC komunit a určí tak kapitány, kteří si posléze vyberou do svých týmů světové hráče. Celková finanční dotace turnaje je 20 000 USD, kromě toho hráči získají i herní hardware.

ACT-Giacomo při svém finálovém zápase na turnaji DreamHack ve Švédsku.

Foto: www.clancds.cz

Největší PC herna u nás? AMD PGCC Špalíček v Brně

Doposud byla největší počítačovou hernou v České republice AMD PGCC na pražské Flóře se 75 počítači, nyní se tento primát přesouvá do Brna. Právě v těchto dnech totiž ProGamers otevřeli svou novou hernu, ve které najdete 80 našlapaných herních počítačů. Herna je umístěna v obchodním centru Velký Špalíček v centru Brna.

Všechny počítače mají shodnou konfiguraci:

  • procesor AMD Athlon 64 3200+ Venice
  • základní deska MSI K8N Neo4-F
  • operační paměť 1024MB DDR400
  • grafická karta Sapphire X800GTO, 256MB
  • pevný disk WD1600JS 160GB 8MB 7200rpm
  • skříň Aopen H600B see-thru BLACK
  • LCD monitor Samsung SyncMaster 930BF 19" 4ms
  • klávesnice Logitech DeLuxe Black
  • optická myš Logitech MX310

Foto z herny AMD PGCC Velký Špalíček Brno.

Zdroj: www.pgcc.cz

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Turnaj světových hvězd na E3

Stejně jako v loňském roce se na americké herní výstavě E3 představí nejlepší světoví profi hráči (vybraní hlasujícími čtenáři), kteří si zahrají o 25 000...

On-line hry: souboj o 150 000 dolarů je za námi

V daleké Číně se v průběhu března a dubna uskutečnil turnaj WEG Masters 2006, v němž se nejlepší světoví hráči Counter-Striku a Warcraftu III utkali o finanční...

Výběr článků

Načítám