Hlavní obsah

Lite-On brzy dodá DVD vypalovačku s dvacetinásobnou rychlostí zápisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Lite-On IT začne v červenci vyrábět DVD mechaniky s osmnáctinásobnou rychlostí zápisu dat. O několik týdnů později pak firma uvede přístroj s dvacetinásobnou rychlostí vypalování.

Článek

O snaze Lite-Onu uvést 20x DVD vypalovačku informovala jako první stránka Digitimes.com.

Ceny DVD vypalovaček s šestnáctinásobnou rychlostí zápisu strmě klesají, přechod k výrobě rychlejších mechanik může jejich výrobcům ještě na nějakou dobu zaručit přijatelné výdělky.

Lite-On vyrábí nejen vlastní mechaniky, rovněž dodává DVD vypalovačky společnostem Sony, NEC či firmě BenQ, které je pak prodávají pod svými obchodními jmény.

V září chce Lite-On uvést své první Blu-ray a HD DVD zařízení. Analytici se však domnívají, že firma zůstane až do roku 2008 spíše u produkce DVD systémů, na Blu-ray a HD DVD produkty se zaměří až po tomto datu, kdy očekává, že tyto novinky výrazněji zlevní a stanou se tak dostupnými pro širokou vrstvu obyvatel.

Zdroje blízké Lite-Onu rovněž uvádí, že společnost připravuje vydání unikátního přístroje, který bude v sobě kombinovat Blu-ray a HD DVD mechaniku. Kdy se tomu tak stane, není známo. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám