Hlavní obsah

On-line hry: Česko vs. Slovensko - 3:2

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na domácí ani světové progamingové scéně se toho zas až tolik neděje, čas velkých letních LAN akcí teprve přijde. Možná i proto se všichni hráči pečlivě připravují a soutěží v online turnajích, jedním z nich je Euro Cup ve hře Starcraft Broodwar, v němž si naše reprezentace těsně poradila se Slovenskem. Nechybějí ani další informace ze světa hraní.

Článek

Novinky z domova

  • V prvním utkání 2. fáze souboje národních týmů ENC si český reprezentační výběr ve hře Warcraft III poradil se silnou Francií, a to v poměru 3:2. Svá utkání vyhrály opory Giacomo i Hum4nic, potřebný třetí bod přidal Bonecracker. V dalším utkání čeká Čechy Bulharsko, jasný favorit postupu.
  • Dlouhodobě nejlepší domácí tým na scéně Call of Duty 2, multiklan eSuba, mění část svých hráčů. Pod svými křídly má totiž rovnou dvě CoD2 divize - eSuba.Steelseries a eSuba.Icemat a v obou dochází ke změnám. Prvně jmenovaná divize vítá zpět hráče streeta, u Icematu pak vítají Nicka.
  • Ani česká reprezentace ve hře Starcraft: Broodwar nespí, v prvním kole Euro Cupu přivítala naše východní bratry ze Slovenska.  I když se reprezentace ČR drží o mnoho příček v žebříčku výše než Slováci, po čtyřech hrách byl stav nerozhodný - 2:2. V poslední souboji dvojic však naši hráči byli lepší a ČR tak postupuje do dalších bojů po výsledku 3:2.
  • V devátém GameZone turnaji o snídani s finalistkou České Miss se soutěžilo v populární freewarovce Trackmania Nations. Nejlepší formu ukázal Toni, světový TOP300 hráč a za odměnu posnídal s Petrou Soukupovou v restauraci pětihvězdičkového hotelu Corinthia Towers.

Finalistka České Miss Petra Soukupová a vítěz GZ turnaje Toni snídají v hotelu Corinthia Towers.

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • Seriál světových progamingových turnajů World Series of Video Games (WSVG) začíná nabírat na obrátkách. Ke dvěma zastávkám v USA a jedné ve Švédsku přibydou v létě další tři, a to v Londýně, Pekingu a Sao Paulu. Vítězové těchto zastávek se kvalifikují do velkého finále, v něm půjde o desetitisíce dolarů, herní počítače anebo exkluzivní hodinky Rolex.
  • V bojích o udržení se v týmové světové online soutěži Warcraft 3 League (WC3L) skončily oba souboje nejtěsnějším rozdílem 3:2. Do kvalifikace tak budou muset pro příští sezónu mousesports (i s českým hráčem Giacomem) a united5, ošidné kvalifikaci se vyhnou fnatic a Verge Gaming.
  • Přední americký tým zEx, známý zejména svou Counter-Strike sekcí, se rozhodl orientovat i na hru Quake4. Přijal totiž do svých řad dlouholetého úspěšného hráče Briana "destrukt" Flandera, ten se mimo hraní podílí i na vývoji podložek pod myš Destrukt pad.
  • Pořadatelé americké kvalifikace na turnaj Electronic Sports World Cup překvapivě oznámili, že se neuskuteční žádný kvalifikační turnaj. Reprezentanti USA na této světové akci budou vybráni odbornou porotou z došlých přihlášek na základě dosažených úspěchů v minulosti a aktuální formy a navíc si cestu do Francie budou hradit sami. Zajímavé...

Loňští vítězové CS turnaje na ESWC - americký tým compLexity.

Foto: www.ampedesports.com

European Nations Championship 2006 - 2. fáze

Dlouhou dobu byl jediným králem (alespoň v Counter-Striku a Warcraftu III) v soupeření národů Nations Cup pořádaný portálem ClanBase. Postupem času se z něj ale vytrácelo soupeření úplně nejlepších, neboť ti dávali přednost hraní ve svém domovském klanu (hraní o peníze) před reprezentací země. V roce 2004 se tak na toto herní pole vydal německý portál Electronic Sports League se svou soutěží European Nations Championship (ENC) a oproti konkurenci přinesl několik výhod.

Zřejmě nejdůležitější z nich bylo zavedení prizemoney, rovněž významným pak pořádání LAN finále pro čtyři nejlepší výběry v jednotlivých hrách. Toto LAN finále se koná tradičně na výstavě Games Convention v německém Lipsku, kde je takřka zaručen zájem návštěvníků. Není se tak čemu divit, že ENC nyní dominuje a zřejmě ještě nějaký ten pátek dominovat bude.

V letošní sezóně se ENC opět koná ve třech hrách - Counter-Strike, Warcraft III a FIFA 2006, celkem se hraje o 50 000 euro (CS 30 000 euro, W3 12500 euro, FIFA 7500 euro). První fází soutěže jsou základní skupiny, postupující z nich si zahrají rovněž ve skupinách, nejlepší tři z každé skupiny 2. fáze mají šanci na postup na LAN finále. Česká reprezentace si zahrála ve všech třech turnajích, do 2. fáze dokázala postoupit ale pouze W3 divize. A koho jim los přihrál?

ENC 2006 - W3 skupina A:

ENC 2006 - W3 skupina A:- Dánsko

ENC 2006 - W3 skupina A:- Dánsko- Bulharsko

ENC 2006 - W3 skupina A:- Dánsko- Bulharsko- Česko

ENC 2006 - W3 skupina A:- Dánsko- Bulharsko- Česko- Francie

ENC 2006 - W3 skupina A:- Dánsko- Bulharsko- Česko- Francie- Řecko

- Švýcarsko

Tentokrát byl los poměrně milostivý, druhá skupina je o poznání nebezpečnější, přímý postup si však zajistí pouze vítěz skupiny, celky na 2. a 3. místě hrají baráž. V prvním zápase si naši hráči poradili s Francií nejtěsnějším poměrem 3:2, nyní je čeká největší adept postupu Bulharsko. Své první utkání vyhrálo i favorizované Dánsko, a tak se pomalu rýsuje postupová trojka. Loni skončili čeští W3 hráči těsně před branami finále - podlehli v baráži o postup. Jak to dopadne letos?

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Problémy hráčů v Číně

Příští týden měla odstartovat čínsko-korejská liga WEG Masters, v níž si nejlepší CS a W3 hráči mohli přijít na 140 000 dolarů. Proč měla? Protože 5 dní před...

Výběr článků

Načítám