Hlavní obsah

Grafická extáze v mobilech: Nvidia GoForce 5500

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BARCELONA

Výrobce grafických karet Nvidia, která je dobře známá majitelům osobních počítačů, představila tento týden pokročilé grafické jádro GoForce 5500 určené do mobilních telefonů. Čip kromě jiného zvládá také pořizovat 10Mpix snímky.

Článek

Grafický procesor GoForce 5500 představila kanadská firma na kongresu 3GSM World v Barceloně. V mobilním telefonu bude tento nový čip pohánět běžné kancelářské aplikace, videohry, dovolí také spouštět filmy ve vysokém rozlišení.

Od GoForce 5500 však nelze čekat, že se hned po svém uvedení na trh, které je plánováno na poslední čtvrtletí tohoto roku, stane součástí levných mobilních telefonů. Právě naopak - nalezneme ji pouze v pokročilých a patřičně drahých přístrojích.

Mobilní čip si poradí také s hrami náročnými na výkon grafického procesoru. Nvidia tak na 3GSM konferenci demonstrovala hladký běh programu Quake III od Id Software. Grafický subsystém podporuje rozlišení obrazu až do 1024 * 768 pixelů, rovněž zvládá přehrávat soubory komprimované kodkem h.264, který podporuje například společnost Apple ve svých kapesních přehrávačích.

Zástupci Nvidie uvedli, že se v případě nového čipu zaměřili také na jeho spotřebu elektrické energie. Nemělo by se tedy stát, že se po spuštění herního programu mobilní telefon do 30 minut vybije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám