Hlavní obsah

Nejvíce nevyžádané pošty přichází z USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním čtvrtletí minulého roku přišla téměř jedna čtvrtina nevyžádané pošty z území Spojených států. Počátkem týdne to uvedl výrobce antivirových programů společnost Sophos.

Článek

Americké spammery s odstupem přibližně jednoho procenta následují jejich protějšky z Číny. Třetí místo v žebříčku nejaktivnějších odesílatelů nevyžádané pošty pak připadlo Jihokorejcům.

Podle společnosti Sophos je toto důkazem, že v poslední době dochází k velkému nárůstu nevyžádaných zpráv, která nepochází z anglicky mluvících zemí.

Analýza firmy Sophos navíc prokázala, že se počet nevyžádaných zpráv z USA významně snižuje. Společnost to dokládá statistikami, podle nichž odešlo závěrem minulého roku z USA přibližně jedna čtvrtina všech spamů, o rok dříve se ale jednalo o 41,5 procenta.

Na tomto stavu se příznivě podepsala přísnější legislativa, díky které jsou státní orgány schopny spammery účinněji trestat [celá zpráva], rovněž došlo k významnému zlepšení komunikace mezi poskytovateli internetového připojení a složkami státní zprávy, připomíná Sophos.  

Celkový podíl spamu na elektronické poště se uvádí od 70 - 80 procent. Tedy až osm zpráv z deseti patří do kategorie nevyžádané pošty.

12 největších odesílatelů nevyžádané pošty
PoziceStátPodíl v %
1.USA24,5
2.Čína22,3
3.Jižní Korea9,7
4.Francie5
5.Kanada3
6.Brazílie2,6
7.Španělsko2,5
8.Rakousko2,4
9Tchaj-wan2,1
10.Polsko2
11.Japonsko2
12.Německo1,8
Zdroj: Sophos

Reklama

Související témata:

Související články

Ruský spammer nalezen mrtev

Rus Vardan Kušnir, který byl nechvalně proslulý rozesíláním nevyžádané pošty všem myslitelným příjemcům, byl v neděli nalezen mrtev ve svém moskevském bytě....

Výběr článků

Načítám