Hlavní obsah

O SMS, která se do 40 sekund sama smaže, je velký zájem

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O krátké textové zprávy (SMS), které se po zobrazení do několika desítek sekund samy smažou, je údajně velký zájem. Britská firma Staellium UK je nabízí prostřednictvím služby StealthText. O technologii se zajímají hlavně finanční instituce, anglické Ministerstvo obrany a také celebrity.

Článek

Zpráva, která dojde na mobilní telefon pomocí služby StealthText, se po otevření do 40 vteřin automaticky smaže. Avšak nemá zůstat pouze u nich - již na jaře příštího roku bude možné takto posílat zvukové a obrazové dokumenty, podle firmy Staellium tedy beze strachu, že je někdo po příjemci ještě uslyší či zobrazí.

"Schopnost posílat zprávy, které se samy zničí, bude velkým přínosem pro všechny občany, od těch obyčejných, přes celebrity po obchodní zástupce," uvedl výkonný ředitel Staellium Carole Barnum v tiskové zprávě.

StealthText již funguje v Británii. Angličané mohou jeho služeb využívat po celém světě, servis je totiž vázán poze na SIM kartu, registrovanou u britského operátora. Postupně však bude služba dostupná v celé Evropě, v USA a Asii se objeví až příští rok, uvedli zástupci firmy Staellium.

Uživatel, který si přeje zprovoznit službu StealthText, tedy musí vlastnit, jak již bylo řečeno, telefonní účet registrovaný v Anglii. K servisu se přihlásí jednoduše: zasláním textu STEALTH na číslo 80880. Další podmínkou pro zprovoznění funkce StealthText je vlastnictví mobilu, který podporuje WAP rozhraní.

Cena deseti odeslaných zpráv pod dohledem StealthTextu činí 5 liber, přibližně 225Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám