Hlavní obsah

Církevní škola zakázala studentům internetové deníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představité církevní školy v americkém New Jersey zakázali svým studentům vést internetové deníčky - blogy. Podle ředitele gymnázia Kierana McHugha totiž jejich webové stránky lákaly "sexuální predátory".

Článek

Nařízení týkající se stažení internetových deníčků, vstoupilo pro přibližně 900 studentů tohoto církevního gymnázia v platnost v den jeho vydání, tedy 24. října.

Pokud mu studenti nevyhoví, pak jim hrozí vyloučení ze školy.  "Nařízení není cenzurou. Věřím, že vyučujeme zdvořile, laskavě a s respektem," uvedl tento týden McHugh v rozhovoru pro deník Daily Record.

Primárním impulsem, který stál za zákazem blogů, byla snaha ochránit naše studenty, dodal McHugh. Webové stránky, jenž jsou tolik populární a kde naši žáci popisují svůj život, pocity, učitele a školu, jsou však živnou půdou pro nejrůznější sexuální predátory, kteří zde sbírají informace o našich dětech, uvedl.

Někteří ze studentů si však myslí, že za zákazem jejich blogů je spíše snaha omezit či zcela potlačit veškeré negativní zmínky, které na svých stránkách o škole uveřejní.

Například jeden ze studentů uvedl, že "musel stáhnout svůj blog, protože pojednával o konfliktech panujících ve škole".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám