Hlavní obsah

Microsoft: verzi Office pro Linux neplánujeme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Microsoft neplánuje uvést speciální verzi kancelářského softwaru Office pro operační systém Linux. Na středeční tiskové konferenci LinuxWorld to potvrdil zástupce společnosti Nick McGrath.

Článek

"Microsoft se soueředí pouze na Windows, už jsme do něj investovali miliardy dolarů. Máme také verzi Office pro Mac, avšak v současnosti neexistují žádné plány týkající se varianty Office pro Linux," uvedl McGrath.

Zástupce Microsoftu tak reagoval na otázku jednoho z účastníků konference, který poznamenal, že Microsoft portoval Office pro prostředí Mac OS X, a zajímal se, kdy bude další varianta Office, kterou využijí majitelé systémů Linux.

Otázka však měla spíše provokativní charakter, shodli se účastníci tiskovkové konference. Uživatelé operačního systému Linux totiž po kancelářském balíku Microsoft Office příliš netouží. Raději se spokojí s programem OpenOffice.org či StarOffice.  

Podíl Linuxu na trhu operačních systémů rychle roste, uvedl ve středu server ZDNet UK. Podle analytiků již používá Linux více než tři procenta počítačových uživatelů, tržní podíl Mac OS X by se měl pohybovat do 5 procent.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám